Test-és lélekszépítés... Böjt-tábor a Bükkben!

              

 

 

 

 

 

 

 

 

Miért szükséges a méregtelenítés?

Bármilyen anyagot viszünk is a szervezetünkbe, legyen az akár természetes akár mesterséges, azt a testnek vagy be kell építenie, vagy ki kell választania, vagy méreggé válik a szervezetben. Ha többet viszünk be, mint amit a kiválasztó szervek (a máj, a vese, a tüdő és a bőr) ki tudnak választani, méreganyag hátralék marad a szervezetben. A többlet étel zsírrá alakul, a többlet méreg, pedig a test zsírszöveteiben tárolódik, hogy kívül maradjon a vérkeringésen, és ne érintsen más, fontosabb szöveteket. A túlsúlyos állapot majdnem mindig együtt jár a szervezet toxikus állapotával. Ez a méreganyag-többlet veszélyeztetheti egészségünket. Sokszor, mielőtt a toxikus túlterhelés betegséget okozna szervezetünkben, előzetes tüneteket érzékelünk. A fáradság, az ingerlékenység, az idegesség, a rossz emésztés, a fejfájás, az izgatottság, a torokfájás, a szorulás, a gyakori megfázás, a köhögés, az immungyengeség, az álmatlanság, a letargia és a bõrkiütések mind a toxikus szervezet szokásos tünetei.

A homeopatikus, a természetgyógyászati, az ájurvédikus és a hagyományos kínai orvoslás szerint, a szervezet méreganyag tartalma minden betegség forrása. A nyugati orvoslás feltárta a kapcsolatot számos méreganyag és bizonyos betegségek között, és napjainkban kezdi igazán megérteni a toxicitás és az egészség közti átfogó kapcsolatot.

 

A 7 napos Méregtelenítő és Tisztító Kúra

A böjtöt évezredek óta alkalmazzák gyógyító ereje miatt. A nyugati orvoslás atyja, Hippokratész számos betegség gyógyítására rendelt böjtkúrákat. A böjt alatt az emésztő és kiválasztó szervek pihenni tudnak, és a belső tisztításra koncentrálhatnak. A szervezet esélyt kap, hogy eltávolítsa a felgyülemlett méreganyagokat és lebontsa a sérült, beteg és szükségtelen sejteket.

Azonban a legtöbb hagyományos böjttel az a gond, hogy az emberek nagy része a nélkülözéssel hozza kapcsolatba. Önmagunk éheztetésének gondolatát „nehéz lenyelni”.

Ez a 7 napos kúra nem egy hagyományos böjt. A Görög Méregtelenítõ és Tisztító Kúrát arra találták ki, hogy serkentse a test természetes méregtelenítő képességét miközben a folyékony táplálékkal, kiküszöböli az éhségérzetet és energiát ad a méregtelenítési folyamat alatt.

Hogyan működik?

A kúra alatt elsősorban a méregtelenítő-és tisztító italt isszuk. Tartalma: juharszirup, citrom, ásványvíz, cayenne

A juhar szirup könnyen emészthető szénhidrátokat tartalmaz.
Citromlé: A citromféléket évezredek óta használják gyógyító erejük miatt. A citromlé savtartalmának lúgosító hatása van a szervezetre, ezáltal segíti a zsírok és a nyákok lebontását. A citromlé rendkívüli mennyiségű antioxidánssal és C vitaminnal egészíti még ki a Méregtelenítő-és tisztító italt.
Cayenne: A Cayenne nagyszerű anyagcsere fokozó. Serkenti a test vérkeringését és segíti a citromlé tisztító hatását.
Tiszta víz - Természetesen ez a legfontosabb összetevő. A tiszta víz használatával visszük az összes többi összetevőt a szervezetbe. A víz belső fürdőt nyújt a testnek és elszállítja a felszabaduló salakanyagokat.

A Méregtelenítő-és tisztító ital mellett korlátlan mennyiségben fogyasztható szénsavmentes ásványvíz (akár 3-5 liter is), csalán vagy csipkebogyó vagy menta tea ha szükséges juharsziruppal édesítve. Ha például gyulladás van a szervezetbe ajánlott csalán-menta-kamilla teakeveréket (1 evőkanál teakeverék 2 dl forró vízzel leforrázni, lefedve 10 perc után leszűrni) napi háromszor fogyasztani.

A böjtölés, méregtelenítés, tisztítás előnyei:

A Görög Méregtelenítő és Tisztító Kúrát elvégzők meglehetősen sokrétű előnyökről számoltak be. Egészségünk oly sok téren javulhat, ha méregtelenítjük a szervezetet, és ezzel eltávolítjuk a betegség gyökerét, a toxikus túlterheltséget. Az évek során méreganyagokat halmozunk fel a szervezetünkben, egészen olyan mértékig, ami már toxikus túlterheltségnek számít. Ez a végletekig terheli szervezetünk természetes öngyógyító képességét, és ha ez a túlterhelt állapot kialakul, szervezetünk védekező mechanizmusai annyira legyengülnek, hogy fogékonnyá válunk a betegségekre. Ezért rendeltek már oly sok évszázada böjtöt a gyógyítás egyik formájaként.

Az előnyök:

A megfázások és az influenza kiküszöbölése
Jobb és teljesebb emésztés
Fekélyek gyógyulása
Kiegyensúlyozottabb érzelmek
Megnövekedett energiaszint és életerő
Csökkent gyógyszer és vitaminszükséglet
Tisztább bőr és szem
Fényesebb haj és erősebb körmök
Jobb összpontosító képesség és tisztább gondolkodás
Salaktalanítás: a bélrendszer pihen és kitisztul ill sok gyulladást kiváltó anyag távozik a szervezetből, csökken az izületek terhelése
Testsúlycsökkenés (3-9 kilót egy hét alatt!)

A kúra egy másik előnye, hogy a leadott súlyfelesleg általában nem rakódik vissza. Ennek számos oka van. Először is, sok más diétával ellentétben, az ilyenkor leadott súly nem pusztán víz. A legtöbb olyan diéta, amely látványos fogyást ígér - mondjuk 5 kg-ot két nap alatt - olyan fogyókúra, amely csak a vizet kényszeríti ki a szervezetből, ami viszont nagyon hamar visszarakódik. A Görög kúra során leadott súly többnyire zsírból, vagy sérült, beteg sejtekből származik. Ebben az esetben valódi súlyt veszítünk.

Amit nem fogyasztunk: szilárd étel

Néhányan aggódnak a szilárd étel fogyasztásának a hiányától, ám ezek az aggályok alaptalanok. A Görög Méregtelenítő és Tisztító Kúra egy egészségprogram, nem csupán böjt. Az igazi böjt mindenfajta ételtől való tartózkodás. Ez az ital pedig egy folyékony étel, mely táplál és energiát ad.

Fontos, hogy a kúra során a szervezetet ne terheljük szilárd táplálékkal. A szilárd étel megemésztése sok energiát követel a szervezettől, amit a más feladatoktól von el. Szilárd táplálék hiányában a szervezet a méregtelenítésre tudja összpontosítani energiáit.

A történelem során tapasztaltak szerint a szilárd élelmiszerektől való ideiglenes tartózkodásáldás az egész szervezetnek, a legjobb befektetés a jobb egészség és a hosszabb élet érdekében.

A szervezet nagyon hatékonyan gazdálkodik energiájával. Az újonnan bevitt fehérjék hiányában a szervezet szó szerint magából él egy autolízisnek nevezett folyamat révén, melynek során az aminosavakat a fáradt és sérült sejtekből kivonja, újraszintetizálja és újrahasznosítja. Így hatékonyan megszabadul az elöregedett sejtektől, felgyorsítva az új sejtek képződését. A szervezet saját létfontosságú szöveteit, vagy szerveit azonban soha nem emészti fel, vagy károsítja.

Eközben a kiválasztó szervek (a tüdő, a máj, a nyirok rendszer, a vesék és a bőr) maguk is megtisztulnak, így biztosítva az anyagcsere felgyülemlett salakanyagainak gyors kiürülését. Az emésztő, feldolgozó, és védekező rendszer szervei mind nagy hasznát látják a megérdemelt pihenőnek. Cserébe a szervezet hatékony megtisztítására összpontosítják erőiket. Pozitív hatás tapasztalható minden alapvető élettani, idegi és mentális funkcióban. A szövetek biokémiai és ásványi anyag egyensúlya normalizálódik, és serkentő hatás mutatkozik a mirigyek vegyi összetételében és a hormontermelésben.

Amit fogyasztunk: A Görög Méregtelenítő-és tisztító ital

Míg a tisztítást és a megfiatalítást valójában a szervezet maga végzi, a Görög ital fontos támogató szerepet lát el a folyamatban:

Biztosítja a szervezet éber működéséhez szükséges tápanyagokat, elősegíti a szövetek biokémiai és ásványi anyag egyensúlyának helyreállítását, és felgyorsítja a sejtek újraképződését.
Közvetlenül a véráramba kerül, így nem jelent további terhet az emésztő rendszer számára. Az ital nagyon kis mennyiségben tartalmaz fehérjét, ezzel tovább könnyíti a kiválasztási folyamatokat.
Folyadékot biztosít ahhoz, hogy a salakanyagok hatékony kimosódjanak a szervezetből.
A citromban található sav belső mosószerként segédkezik a tisztítási folyamatban, feloldva a felesleges zsírokat.
A Cayanne paprika felgyorsítja az anyagcsere folyamatokat, ezáltal segíti a keringést és a méreganyagok kiválasztását.
A juhar szirup természetes növekedésű fáinak életereje élénkíti szervezetünk saját megfiatalító erőit.

Gyengeség a kúra idején:

Az
első három napban lehet gyengeség vagy enyhe szédülés, esetleg fejfájás. Minden annak a jele, hogy a kúra jól működik, beindult a salaktalanítás, a méregtelenítés!
Ezt pihenéssel ki lehet egyensúlyozni.
A 7 napból az első 4 nap tesz igazán próbára. A harmadik napra a salakanyagok nagy része feloldódott, de még nem ürült ki a szervezetből. A tisztulási folyamat a nyelven is jól látható. A nyelv eredendően rózsaszín, de később fehér lepedék jelenik meg rajta, amely a mérgek felszabadulásával néha sárgásbarnává színeződik. Ez a 3., 4. napig fokozódhat, majd lassan eltűnik. Ezt a mérgező lepedéket könnyen eltávolíthatjuk fogkefével vagy lekaparhatjuk kanállal. A tisztulási folyamat végén nyelvünk ismét rózsaszín lesz (ez több mint 10 nap).

Spirituális tisztulás

A spiritualitást és a böjtöt időtlen idők óta összekapcsolták egymással. A spirituális keresők gyakran étel nélkül meditálnak és végeznek egyéb gyakorlatokat, annak reményében, hogy tisztábban látják majd az élet értelmét. A fizikaihoz fűző kötelékek felszabadításával az elme képessé válik magasabbra irányuló törekvések felé fordulni, és megtapasztalni saját mélyen rejlő titkait.

Számtalan tudományos kutatás összekapcsolja a mentális egészséget az általános egészségi állapottal. A mérgező gondolatok, például a harag és az aggodalom, mérgek képződését váltják ki a szervezetben, és ezzel számos betegség kockázatát fokozzák. A szellem és a test között elválaszthatatlan kapcsolat van. A pozitív mentális állapot az alkalmazható legjobb gyógyszer.

Azoknak, akik a méregtelenítést a spirituális megújulás és az önfelfedezés céljával is kívánják végezni, javasolom még a jóga és meditáció gyakorlását, mely út a mélyebb tudatosság felé.

A kúra befejezése után

A kúráról a hagyományos ételre való átállás fokozatosan kell történjen (bár nagy a kísértés, hogy túl hamar együnk túl sokat). Mivel emésztőrendszerünk 10 napig pihent, óvatosan kell elkezdeni enni.
A kúrát követő első és második napon több pohár frissen csavart narancslé délelőtt. Ebédre zöldségleves (burgonya, hagyma, sárgarépa, paprika, paradicsom, chili stb) csak húst ne!
Második nap után vacsorára már lehet enni extrudált kenyeret vagy puffasztottrizs-szeletet a leveshez.
A harmadik nap után: reggeli frissen facsart narancslé, délben leves, vacsorára pedig zöldségek, saláták.
Nem ajánlott a hús, tojás, hal, kenyér, édesség, tea, kávé fogyasztása a kúra után három napig.

A Görög Kúra egyik kedvező mellékhatása, hogy íz-és szagérzékelésünk kifinomul. Mire újra visszatérünk a szilárd táplálkozásra, a különféle ízek és illatok plussz élményt nyújtanak.

Érdemes kiélvezni minden pillanatot!:)  Tehát vigyázz, kész, rajt, készüljünk fel lelkiekben a méregtelenítésre!  

Böjt-tábor programja:

7.30 jóga
9.00 reggeli
9.30 túrázás, kirándulás
13.00 ebéd, csendespihenő
16.00 meditáció
18.00 vacsora
19.00 előadások (Őrizzük meg egészségünket és éljünk tovább minőségi életet! Természetesen! Hogyan változtass. Energiával feltöltő ételek. Hogyan hangoljuk össze a test-lélekszellem harmóniáját. Méregtelenítés. Rugalmasság. A létezés esszenciája) + finom teák kóstolása, beszélgetések.

A tábor ideje:

2008.március 10-16-ig 6 éjszaka 7 nap.

Táborvezetők: Soltész Mónika Asztrológus, Asztroterapeuta és Szalánczi Tibor jógaoktató.

Ára: 49 900 Ft/fő, mely tartalmazza a szállás, a görög ital és gyógyteákat, programok díját.

Jelentkezés:

 25 eFt foglaló átutalásával a FénySugár Nonprofit Alapítvány bankszámlaszámára, mely a

              10402764-00002143-00000000                              IBAN: HU82 1040 2764 0000 2143 0000
 

A táborban a férőhelyek száma korlátozott, ezért a helyfoglalást a befizetések sorrendjében tudjuk elfogadni.

 

 

Ha megszületett Önben az elhatározás az életmódváltásra, hogy egészségesebb és boldogabb életet éljen, miért várna a jövő évig, vagy akár egy betegségig.

Kezdjen inkább új életet most!

      2008 legyen az Ön számára is a megújulás éve!